Beurs: Orthofutureproof

Datum 26-04-2024
Uur 13:00
Einduur 18:00
Adres Kleinhoefstraat 4 2440 Geel

De tweedejaarsstudenten Orthopedie aan Thomas More organiseren een informatieve beurs over orthopedie. Op deze beurs - Orthofutureproof - zullen er verschillende verschillende bedrijven met een stand aanwezig zijn. Daarnaast bieden we ook interessante lezingen aan over de verschillende aftudeerrichtingen binnen Orthopedie: Orthesen, Prothesen, Schoentechnologie en Mobiliteit.

13.30u: lezing 1:

  • HIK – opleiding voetverzorgen

In de opleiding tot voetverzorger leer je de voeten op een professionele manier te verzorgen. Dit zowel manueel als met een freestoestel. Ook verschillende wellness behandelingen komen aan bod. Deze opleiding lichten Hydi en Greta toe tijdens deze lezing.

  • Bandagisterie De Meester

De Meester is een bandagisteriebedrijf dat tijdens deze lezing vooral de focus gaat leggen op steunkousen en borstprothesen. Ze gaan specifiek wat meer vertellen hoe alles verloopt in het werkveld.

  • Sabine Vranckx

Sabine heeft een bionische hand van Össur. Ze komt vertellen over haar levensverhaal met haar bionische hand en het proces tot deze prothese.

14.30u: lezing 2

  • Dries Glorieux en Bjorn Nelen

Zij zullen vier paralympische disciplines voorstellen gekoppeld met verschillende hulpmiddelen: wheelers, prothesen...

  • Laura Van Hoornick

Laura, 21 jaar oud en studente orthopedie (afstudeerrichting orthesen) aan Thomas More. Ze heeft HSD (hypermobility spectrum disorder) waardoor dagelijks meerdere gewrichten meermaals ontwrichten. Ze deelt graag haar persoonlijke ervaring met jullie en welke hulpmiddelen tot op vandaag het meest hebben geholpen om een zo “normaal” mogelijk leven te leiden.

  • Schoendesign

Schoenontwerpen is een populaire opleiding, uniek in België. Het accent ligt op creativiteit. Deze artistieke invalshoek maakt deze opleiding anders dan alle andere schoenmakersopleidingen in ons land. Inzicht, vormgeving en vakbekwaamheid gaan harmonisch samen met draagbaarheid, materiaalkennis en een brede historische en etnografische achtergrond.

16u: keynote spreker

  • Sofie Cox

Sofie Cox is geboren met Spina Bifida. Sinds de dag dat ze geboren is heeft ze geleerd om te vechten, voor haar dromen, haar toekomst en haar leven. Terwijl ze haar ouders vertelden dat ze niet zou kunnen stappen, het gewone onderwijs te hoog gegrepen zou zijn en haar fijne motoriek niet goed zou zijn, besloot ze om haar eigen leven te creëren. Op 9 jarige leeftijd begon ze met rolstoeldansen. Ze is verschillende keren Belgisch- en BeNeLux kampioen geworden. Ze deed ook mee aan Europese kampioenschappen.

  • WVVK