Word lid van Axxon Belgian Clinical Interest Group of ABCIG!

In 2017 hebben vertegenwoordigers van Axxon samen met enkele Klinische interesseverenigingen (KIV) hard gewerkt om een structuur op te bouwen die ervoor zorgt dat al de beroepsbekwaamheden en interesses onder de vleugels van de representatieve beroepsvereniging een markante en georganiseerde plaats krijgen.


In het beleid van Axxon is het uiterst belangrijk om al de beroepsbekwaamheden en interesses van kinesitherapeuten op het werkveld te vertegenwoordigen, te verdedigen en op de hoogte te blijven van de mogelijkheden en de moeilijkheden binnen elke klinische interesse van de kinesitherapie. 

December 2017 werd de startdatum om de eerste 6 Beroepsbekwaamheden onder te brengen in ABCIG-platformen. Samenwerkingsovereenkomsten rond het beheer van deze platformen werden opgemaakt tussen klinische interesseverenigingen en Axxon.

Deze 6 ABCIG’s zijn:      

In 2018 zullen we ervoor zorgen dat de 7 overige beroepsbekwaamheden/interesses ook een structureel samenwerkingsplatform krijgen onder de vorm van een ABCIG en kunnen worden toegevoegd aan de reeds bestaande. 

Deze zijn :                          

  • CareConnect
  • Trenker
  • WVVK