Prikkel verwerking bij ouderen en dementie (Robert de Hoog)

Date 2021-09-25
Heure 09:00
Adresse Imperialaan 16 1930 Zaventem
Contact Jan Tessier
Email: Envoyez un e-mail à cette personne
050415946
Prix non-membres 150
Prix membres AXXON 125
Prix membres ABCIG 100
Informations prix Inschrijvingsmodaliteiten: 1. Graag een mailtje naar axxongeriatrics@gmail.com (voor/naam, mailadres, aanduiding lid Axxon of ABCIG en riziv nummer alsook facturatieadres) 2. Nadien ontvangt u een mail ter bevestiging alsook de betalingsmodaliteiten.

Prikkel verwerking bij ouderen en dementie

Robert De Hoogh -  Zaterdag 25 september 2021

Korte beschrijving cursusdag: 

Bij mensen met dementie kan de prikkelverwerking moeilijker gaan waardoor complex gedrag zichtbaar wordt. In deze cursus leer je hoe prikkels van invloed zijn op het gedrag bij de oudere mens met dementie. Hoe je door het aanpassen van omgeving, dagprogramma en je manier van begeleiden ervoor kan zorgen dat mensen zich prettiger en veiliger voelen. Je kan gerichte keuzes maken in het prikkelaanbod waardoor de kwaliteit van leven voor de oudere met dementie verhoogt wordt.

Inhoud:

Verwijzingen

Hoog, R. de, Stultiens, S. & Heijden, I. van der. (2012). Prikkels in de groep! Antwerpen: Garant.

Dunn, W. (2013). Leven met sensaties. Amsterdam: Pearson.

Plaats, A. van der (2016). De dag door met dementie. Gorinchem: Kroese Kits.

Geelen, R. (2015). Dementiezorg in de praktijk. Houten: Bohn Stafleu van Loghum.

 

Korte CV

Robert de Hoog (46) is opgeleid als fysiotherapeut en heeft zich gespecialiseerd in de Sensorische Informatieverwerking. Hij werkt als zelfstandig Prikkelcoach veel voor het CCE, Centrum voor Consultatie en Expertise, dat is gespecialiseerd in probleemgedrag bij ouderen, psychiatrie en verstandelijk gehandicaptenzorg. Ook werkt hij als docent voor het Leidse opleidingsinstituut Anders Kijken naar Kinderen. De Hoog is coauteur van het boek Prikkels in de groep! Over samenwerken aan een sensorisch waardevolle omgeving.