Gelukkige internationale dag van de kinesitherapie!

DE KINESITHERAPIE IN DE KIJKER

8 september is de Internationale Dag van de Kinesitherapie!

Sinds 2008, het jaar van de eerste editie van de Internationale Dag van de Kinesitherapie, worden op 8 september de kinesitherapeuten van over de hele wereld geëerd door het beroep in de schijnwerpers te zetten en kinesitherapie bij het grote publiek te promoten.

Dit initiatief van World Physiotherapy (vroeger WCPT) waaraan AXXON elk jaar deelneemt, richt zich in 2020 op een actueel onderwerp, namelijk post-COVID-19-revalidatie.

De rol van de kinesitherapeut bij de behandeling en opvolging van COVID-19-patiënten is immers van essentieel belang: lichaamsbeweging draagt ​​bij aan het herstel van deze patiënten, en degenen die een ernstige vorm van de ziekte hebben moeten overwinnen, hebben kinesitherapie nodig om te herstellen na de behandeling. Als bewegingsdeskundigen staan ​​kinesitherapeuten dan ook op de eerste rij om hen de beste zorg te bieden voor een optimaal herstel.

De gebeurtenissen van de afgelopen maanden hebben ook geleid tot een toename van het aantal thuiswerkers. De beroepsvereniging heeft daarom een ​​video gemaakt waarin zij enkele aanbevelingen doet voor een goede houding bij thuiswerk. Er worden ook enkele eenvoudige oefeningen voorgesteld om aan een bureau te bewegen.

Deel dit met uw patiënten!

 

Lees meer

AXXON, Physical Therapy in Belgium is niet verantwoordelijk voor de ondertekende artikels en de publiciteit. Deze verantwoordelijkheid komt uitsluitend toe aan de desbetreffende auteurs.Imperiastraat 16 - 1930 Zaventem
02 709 70 80

www.axxon.be