Peerreview PMT bij kinderen
0486/41.98.88
Op 12 juni 2025 organiseert de ABCIG geestelijke gezondheidszorg een peerreview over psychomotorische therapie bij kinderen, waarbij Pernille Thomsen, een Deense psychomotorisch therapeut uit Kopenhagen, haar werkwijze zal presenteren. Pernille heeft haar eigen kliniek in Bagsværd, waar ze gespecialiseerd is in de behandeling van kinderen, vooral degenen die te maken hebben met zorgen of stress. Haar benadering is gebaseerd op natuurwetenschappelijke principes en een eerlijke communicatie op het niveau van het kind. Ze heeft een bijzondere neurofysiologische focus op kinderen met ADHD, angst of autisme en werkt graag fysiotherapeutisch met deze bijzondere kinderen en hun families.
Pernille is opgeleid als fysiotherapeut in 1991 en behaalde in 2004 haar master in Gezondheidspedagogiek aan de Deense Pedagogische Universiteit. In 2007 werd ze benoemd tot lector aan de opleiding Fysiotherapie. Ze is internationaal geaccrediteerd docent voor Performance Stability en oprichter van Fysio Flow, dat ze in 2013 lanceerde en in 2019 verliet.
In haar kliniek behandelt Pernille voornamelijk kinderen tussen 6 en 18 jaar die kampen met een overbelast zenuwstelsel; symptomen zoals hartkloppingen, slechte slaap, buikpijn, verminderde concentratie, stemmingswisselingen, evenals kinderen met angst, autisme of ADHD. Daarnaast behandelt ze ook volwassenen, vooral degenen met stresssymptomen, en patiënten die kanker hebben gehad of onder behandeling zijn.
Pernille heeft verschillende boeken geschreven, waaronder 'Børns mentale sundhed - Når nervesystemet er på overarbejde' (2022) en 'Sundhed og trivsel for børn og voksne med udviklingshandicap' (2022). Ze heeft ook cursussen ontwikkeld en lezingen gegeven over mentale gezondheid, bindweefsel en de samenhang daartussen, met speciale aandacht voor kinderen met stress, ADHD, autisme en angst.
Na een kennismaking met Pernille (in het Engels) en haar werkwijze gaan we in kleine groepen brainstormen over hoe we in de praktijk kinderen met een overprikkeld zenuwstelsel kunnen helpen, wat onze ervaringen zijn en wat we van elkaar kunnen leren. Het wordt een interactieve avond waar praktijk en uitwisseling centraal staan.
Inschrijven via de website van ProQkine