Voorste kruisband revalidatie anno 2021

Datum 22-04-2021
Uur 20:00
Einddatum 22-04-2021
Einduur 22:00
Adres online
Organiserende kring Kinesitherapeuten Gent
Sprekers Dr.Bart Dingenen
Prijs niet-leden € 40,00
Prijs info De KG-lezingen zijn gratis voor leden KG/AXXON. Collega’s die geen lid zijn van KG of van AXXON betalen een bijdrage van 40 € (een betalingsuitnodiging wordt opgestuurd na inschrijving)

Collega

Op donderdag 22/04/20201 om 20.00 organiseert KG opnieuw een online lezing via ZOOM. Deze maal gaan we het hebben over de voorste kruisbandrevalidatie anno 2021. Spreker is Dr.Bart Dingenen

 

Een revalidatie van een patiënt met een voorste kruisband (VKB) letsel is een lang en vaak moeilijk proces. De uitkomsten zijn over het algemeen ook niet al te rooskleurig. Vanuit zeer recent eigen onderzoek blijkt ook dat hetgeen er over algemeen gedaan wordt met deze patiënten door Vlaamse kinesitherapeuten zeer divers is, en vaak niet in lijn is met de huidige evidentie. Binnen deze avondlezing worden de belangrijkste richtlijnen meegegeven om patiënten met een VKB letsel te behandelen op basis van een combinatie van de laatste wetenschappelijke inzichten en een uitgebreide klinische ervaring in deze patiëntenpopulatie.

Dr. Bart Dingenen is klinisch werkzaam als kinesitherapeut in groepspraktijk Motion to Balance te Genk. Verder is Bart als docent verbonden aan Universiteit Hasselt binnen de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Vanwege zijn specifieke combinatie van interesses, expertise en ervaring op het gebied van sportgerelateerde musculoskeletale blessures van het onderste lidmaat is Bart een veelgevraagd spreker op nationale en internationale congressen en offline en online cursussen, webinars, workshops en symposia. Voor verdere informatie over Bart verwijzen we je graag door naar zijn website: https://bartdingenen.com/

Interesse?

Schrijf je dan in via deze link 

De KG-lezingen zijn gratis voor leden KG/AXXON. Collega’s die geen lid zijn van KG of van AXXON betalen een bijdrage van 40 € (een betalingsuitnodiging wordt opgestuurd na inschrijving)

Met vriendelijke groeten

KG

  • CareConnect
  • Trenker
  • WVVK