“Meer dan ooit is solidariteit nu noodzakelijk"

Beste kinesitherapeut

Verschillende signalen vanuit ziekenhuizen en woonzorgcentra bereiken ons: de situatie wordt daar stilaan précair.

In ziekenhuizen sterven mensen zonder afscheid te kunnen nemen van hun geliefden. Bewoners in woonzorgcentra, serviceflats of instellingen voor andersvaliden hebben al drie weken nood aan een warme knuffel, een dikke zoen en een goed gesprek. Hoewel ze met de beste zorgen worden omringd, ontbreekt het hen aan nauw menselijk contact.

Het wordt dringend tijd dat men het persoonlijk egoïsme, zoals het bedrag van de  compensatiepremie, het overbruggingsrecht, de roep naar mondmaskers, … even opzij zet en gaat stilstaan bij het menselijk leed dat zich momenteel op vele plaatsen afspeelt.

Het echte probleem zit hem in de vraag of onze zorginstellingen morgen nog over voldoende handen op de werkvloer beschikken om de patiënten te helpen en te verzorgen.

Er is een duidelijke nood aan helpende handen. Daarom een warme oproep voor wie zich als vrijwilliger heeft aangeboden bij de AXXON-zorgreserve: neem deze taak ook daadwerkelijk op wanneer de vraag zich stelt. Meer dan ooit is solidariteit nu noodzakelijk!

Respect voor allen; van arts, verpleegkundige, leidinggevende of poetsvrouw tot mensen in de logistiek, die momenteel in de vuurlinie het COVID-19-monster bestrijden. Let op uzelf, en op elkaar.

Peter Bruynooghe
Voorzitter AXXON, Physical Therapy in Belgium

  • WVVK