Wereld Obesitas Dag

Vandaag, maandag 4 maart, is het Wereld Obesitas Dag, een belangrijke gelegenheid om ons allemaal bewust te maken van de impact van obesitas op onze gezondheid en op de maatschappij als geheel.


De obesitascijfers in België zijn zorgwekkend.

Aangezien obesitas zowel bij volwassenen als bij kinderen constant toeneemt, is het absoluut noodzakelijk om actie te ondernemen om deze alarmerende trend om te buigen.

Obesitas is niet alleen een kwestie van uiterlijk, het is ook en vooral een probleem voor de volksgezondheid. Het wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op chronische ziekten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, ademhalingsaandoeningen en zelfs bepaalde vormen van kanker.

Laten we een stap zetten naar een gezondere toekomst voor iedereen

Het aannemen van een gezonde levensstijl is essentieel voor de preventie van obesitas en de complicaties ervan: een evenwichtige voeding rijk aan groenten en fruit, gecombineerd met regelmatige lichaamsbeweging, kan een groot verschil maken voor ons algemeen welzijn. Het promoten van een gezonde levensstijl en het ondersteunen van mensen die tegen deze ziekte vechten is daarom erg belangrijk.

Helemaal gebeten om ervoor te gaan? Waarom geen KineCoach worden? In oktober gaat de module rond obesitas van start, waarbij je een specifieke opleiding krijgt voor de behandeling en coaching van jongeren en volwassenen met obesitas. Lees hier alle informatie!

Voor meer informatie

Bekijk de verschillende bronnen hieronder.

Deel dit bericht om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van de strijd tegen obesitas


* Hoewel dit nieuwe zorgpad, met de oprichting van multidisciplinaire centra bemand door kinesitherapeuten, een positieve eerste stap is, hoopt AXXON dat de competenties van de kinesitherapeut de waarde krijgen die ze verdienen, zodat in de nabije toekomst een betere eerstelijns behandeling van obesitas mogelijk is, zowel op preventief als curatief niveau, met behulp van een ad hoc nomenclatuur.

  • WVVK