Mandy Röscher (AUS) - The pelvic floor approach

Date 2023-09-12
Heure 09:00
Date de fin 2023-09-13
Adresse Campus UZ Gent - Corneel Heymanslaan 10, 9000 Gent
Contact ACREHAB/UGent
Adresse e-mail: Envoyez un e-mail à cette personne
Visitez le site Web
Intervenants Mandy Röscher (AUS)
Prix non-membres 520
Prix membres AXXON 520
Prix membres ABCIG 520
Prix membres AXXON & ABCIG 520

Bekkenbodemdysfunctie komt vaak voor zowel bij mannen als vrouwen. Bij vrouwen die zich in de eerstelijnszorg aanmelden, blijkt zelfs tot 32% te kampen met één of andere vorm van bekkenbodemdisfunctie.

De bekkenbodemspieren hebben naast hun continentie en seksuele functie  een belangrijke rol in het overbrengen van belasting ter hoogte van het bekken. Als kinesitherapeut is het belangrijk om de sleutelrol te begrijpen die de bekkenbodem heeft in de holistische benadering van patiënten, voornamelijk bij diegene met klachten ter hoogte van het bekken, de heup of de lumbale wervelzuil. Enige vorm van urinaire incontinentie wordt gerapporteerd door 65% van de vrouwen en 30% van de mannen die wachten op een afspraak bij een arts. Uiteindelijk zoekt slechts 31% van hen hulp bij een professional. Dit betekent dus dat een groot deel de patiënten die je behandeld te kampen heeft met bekkenbodemdisfunctie. Wanners je als therapeut niet de juiste vragen stelt, mis je mogelijks vitale informatie.

Laat Mandy Rösher je meenemen tijdens deze 2-daagse cursus doorheen de basis van de bekkenbodem en gezondheid hiervan, en wat jij als musculoskeletaal therapeut of manuele therapeut kan doen om deze patiënten te helpen met hun problematiek. De eerste lesdag zal voornamelijk focussen op de theoretische achtergrond, terwijl de tweede lesdag hoofdzakelijk praktijk aan bod komt. Deze cursus is een pre-congress course in het kader van het European Congress Manual Therapy - ECMT2023.

Leerdoelen:

Deze cursus wordt volledig in het Engels gedoceerd.