Home

Welkom op de pagina van de ABCIG pediatrische kinesitherapie. Klik hieronder op de playknop om de voorstelling van onze ABCIG of ons webinar te bekijken.
 

Kinepedia is de Belgische Clinical Interest Group (BCIG) voor de pediatrische kinesitherapie binnen Axxon.

De pediatrische kinesitherapie is door de overheid erkend als een bijzondere bekwaamheid in de kinesitherapie. Internationaal zal Kinepedia deel uit maken van de ‘International Organization of Physical Therapy in Pediatrics’ (IOPTP). Deze laatste is een subgroep van de World Confederation of Physical Therapy (WCPT).

Alle Axxon leden met interesse voor deze BCIG kunnen lid worden van Kinepedia. In de toekomst, vanaf 1 januari 2017, zullen echter enkel de leden met een bijzondere bekwaamheid in de pediatrische kinesitherapie ook stemrecht hebben in deze BCIG.

Kinepedia is gekoppeld aan de Belgische vereniging voor Pediatrische Kinesitherapie of BVPK.
Leden van BVPK kunnen enkel lid worden van de BCIG Kinepedia als zij ook lid zijn van Axxon. Het blijft echter mogelijk lid te blijven van BVPK zonder lid te zijn van Axxon.

Axxon en de BVPK engageren zich om wederzijds lidmaatschap te stimuleren.

De missie van Kinepedia is:

Deze verschillende missies worden in eerste instantie gerealiseerd door middel van toegang tot informatie via de website. Het aanbieden van een tijdschrift, de organisatie van cursussen en studiedagen over wetenschappelijke en klinische onderwerpen is een streefdoel.

Meer info op http://www.kinepedia.be/nl