Home

De ABCIG KORT, Kinesitherapie in de Orthopedie, Reumatologie en Traumatologie, groepeert verschillende benaderingen die betrekking hebben op het neuro-musculoskeletaal systeem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van manuele technieken en een analytische en/of globale visie.

 1. Rééducation Postural Global (RPG)
  RPG onderscheidt zich van andere methoden door de unieke benadering van de zogenaamde statische functie van de spieren. Het Geïntegreerd Systeem voor Neuromusculaire Coördinatie omvat de principes van totaliteit, causaliteit en eigenheid. Meer info over deze methode vindt u hier terug.
   
 2. Biomechanica van articulaire en myofasciale kettingen (BCMA)
  Een globale benadering van lichamelijke stoornissen, gebaseerd op het concept van articulaire kettingen en spierkettingen.
   
 3. Sohier
  De analytische kinesitherapie is gebaseerd op klinische en mechanobiologische bewijsvoering en omvat specifieke tests en technieken die een hoge graad van behendigheid vereisen. Hierbij wordt gewerkt aan de preventie en de behandeling van musculoskeletale problemen van mechanische origine.

Andere globale benaderingen kunnen eveneens opgenomen worden in de ABCIG KORT.

De ABCIG KORT is tot op heden vooral gericht op Franstalige collega’s. Voor uitgebreidere toelichting verwijzen wij u graag door naar de Franstalige website van de ABCIG KORT.