Home

Welkom op de pagina van de ABCIG geestelijke gezondheid en psychomotorische kinesitherapie. Klik hieronder op de playknop om de voorstelling van onze ABCIG of ons webinar te bekijken.

De revalidatie in de Geestelijke Gezondheidszorg en Psychomotorische Kinesitherapie behoort tot het domein van de gespecialiseerde kinesitherapeut, met andere woorden een kinesitherapeut die een kwalitatief erkende opleiding heeft gevolgd in de vorm van de afstudeerrichting "Revalidatie in de Geestelijke Gezondheidszorg". Deze opleiding richt zich zowel naar kinderen, adolescenten, volwassenen en ouderen.

De Belgian Clinical Interest Group (BCIG) Geestelijke Gezondheidszorg en Psychomotorische Kinesitherapie is verbonden aan de Vlaamse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (VVPMT). Leden van de VVPMT kunnen enkel lid worden van de BCIG indien zij ook lid zijn van Axxon. Het is echter ook mogelijk om enkel lid te blijven van de VVPMT, zonder lid te zijn van Axxon. Internationaal zijn de VVPMT en deze BCIG verankerd in de "International Organization of Physical Therapists in Mental Health" (IOPTMH), een subgroup van de World Confederation of Physical Therapy.

AXXON en de VVPMT engageren zich om wederzijds lidmaatschap te stimuleren.

De focus van de BCIG/VVPMT ligt op: