Dag 2: Webinar ‘De bewegingsdriehoek en de nieuwe Vlaamse gezondheidsaanbevelingen’

De bewegingsdriehoek en de nieuwe Vlaamse gezondheidsaanbevelingen:
betrouwbaar kompas voor jouw patiënten naar een actiever leven

Dinsdag 7 september 2021 - Webinar - Aanvang: 20u

Link in uw mailbox !

Waarover gaat het? 

Elke dag bewegen is sleutel voor een goede gezondheid, nu meer dan ooit. Een kleine aanpassing in onze levensstijl kan een groot effect hebben op onze gezondheid. Maar hoe breng je die boodschap over? En vanaf wanneer beweeg je ‘voldoende’ en zit je niet té veel? In de media zien patiënten veel tegenstrijdige boodschappen.

Daarom ontwikkelde het Vlaams Instituut Gezond Leven de bewegingsdriehoek en de nieuwe Vlaamse beweegaanbevelingen (2021) als betrouwbaar kompas voor een gezonder leven. Van kinderen tot en met ouderen: iederéén kan ermee aan de slag. Ook mensen met een beperking of chronische aandoening. De ontwikkeling gebeurde samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), een Vlaamse expertengroep én met Vlamingen van alle leeftijden.

In deze digitale workshop kruip je in de schoenen van ‘jan met de pet’ en krijg je betrouwbare info over de minder gekende voordelen van beweging, praktische tips om meer te bewegen en minder lang stil te zitten, en de gezondheidsaanbevelingen. Op deze manier doe je inspiratie op voor je eigen praktijk. Je krijgt hierbij ook zicht op de beschikbare tools en materialen van de bewegingsdriehoek (affiche, brochure, steekkaart voor professionals, postkaart en een bundel met beweegoefeningen. AXXON zal als service deze materialen digitaal verspreiden onder de deelnemers en de leden.

Wist je trouwens dat kinesitherapeuten sterk vragende partij zijn om deze materialen beter te kennen en gebruiken? Dat blijkt uit een enquête van Gezond Leven.

We luisteren naar ....

Ragnar Van Acker, doctor in de bewegingswetenschappen (Universiteit Gent) en senior-coördinator bij het Vlaams Instituut Gezond Leven voor de gezondheidsthema’s beweging en sedentair gedrag.

Hij stond aan de wieg van effectieve methodieken in Vlaanderen, zoals de bewegingsdriehoek, 10.000 stappen, Bewegen Op Verwijzing of Gezonde publieke ruimte. Zijn team heeft als missie om de gezonde keuze voor iedereen makkelijker te maken in Vlaanderen. Dit gebeurt via verschillende projecten en instrumenten voor gemeenten, scholen, bedrijven, en zorgprofessionals.   

Als afsluiter en terugblik op de hele week lanceert AXXON op 21 september een korte peiling rond preventie. De ervaringen van alle actieve deelnemers zullen gebundeld worden en meegenomen naar volgende vergaderingen. 

  • WVVK