preventie bij diabetes

WAT IS HALT2DIABETES?

In HALT2Diabetes worden personen met een verhoogd risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten, opgespoord via een 2stapsmethode én begeleid naar een gezonde leefstijl om dit risico aan te pakken. HALT2Diabetes is een project dat wordt verwezenlijkt met de steun van de Vlaamse overheid.

Er is in veel gevallen een link tussen het risico op diabetes en (een gebrek aan) beweging.

VIVEL lanceert samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven, de Diabetes Liga en de Vlaamse Logo’s een pilootproject in 5 eerstelijnszones rond HALT2Diabetes en Bewegen Op Verwijzing. Een interprofessionele training met enerzijds een e-learning die voor iedereen toegankelijk is (en anderzijds een fysieke workshop rond motiverende gespreksvoering in de pilootregio’s). 

De e-learning staat open voor kinesitherapeuten en omvat een geaccrediteerde e-learning van maximaal 1 uur de preventiemethodieken HALT2Diabetes & Bewegen Op Verwijzing. Daarnaast zijn er ook digitale factsheets beschikbaar waar per beroepsgroep wordt benadrukt wat de relevantie is van deze methodieken.

Doel: oveel mogelijk zorg- en welzijnsprofessionals informeren en sensibiliseren over de preventiemethodieken HALT2Diabetes & Bewegen Op Verwijzing.

Klik op de onderstaande afbeelding om je aan te melden voor de e-learning.

HALT2Diabetes en Bewegen op Verwijzing

 

 

  • WVVK