KineCoach

Je bent kinesitherapeut en je wilt je bijscholen in een specifieke aandoening om zo je patiënten nog beter te kunnen begeleiden. Je wilt KineCoach worden, met andere woorden! 

Je begint sowieso met de basismodule ‘Beweging en gezondheid’. Dit vormt het algemene vertrekpunt. Daarna kan je uit verschillende opleidingsmodules kiezen: Cardiale kinesitherapie, Obesitas, (Pre-) Diabetes type 2 en Respiratoire kinesitherapie. Daarnaast bieden we ook een aparte opleiding Oncologie aan.

Deze navormingen hebben als doel om kinesitherapeuten op het werkveld te bekwamen in het domein van de cardiologie en de inwendige -en metabole stoornissen.

In de doorstromingsmodules komen zowel theorie als praktijk aan bod. Het docententeam bestaat uit experts in dit domein, die hun cursusmateriaal hebben gebaseerd op de actuele wetenschappelijke evidentie. Aan het einde van elke module wordt telkens een evaluatie voorzien.

Na elke module wordt een test afgelegd en een getuigschrift voorzien indien geslaagd. De vormingen  zijn ook toegevoegd aan het kwaliteitssysteem van Pro-Q-Kine. 


Alle cursusschema's en praktische informatie vindt u op www.kinecoach.net

 

 

 

  • WVVK