Wo-Meno-Strong – trainen rondom de menopauze

Datum 02-06-2023
Uur 09:00
Einddatum 03-06-2023
Einduur 17:00
Adres Hemelbrug - Rundstraat 6-12, 3582 Koersel (Beringen)
Organiserende ABCIG ABSG perinatale en pelvische reëducatie/BICAP
Sprekers Ellen Aalpoel, Miriam Hockx, Linde Van Genugten
Prijs ABCIG-leden € 440,00
Prijs AXXON- & ABCIG-leden € 440,00
!!! Deze opleiding is enkel toegankelijk voor BICAP-leden !!!
 

Lesgevers:

  • Ellen Aalpoel
  • Miriam Hockx
  • Linde Van Genugten, gynaecologe


Datum:

2+3 juni 2023 van 9:00-17:00

Inhoud:

Zinvol, onderbouwd, leuk en veilig trainen met peri- en postmenopauzale vrouwen.

De kinesitherapeut is specialist in houding en beweging. De veranderingen die perimenopauzaal optreden -t.a.v. het houdings- en bewegingsapparaat, maar zeker ook metabolisch en cardiovasculair- vragen om bewegen in het belang van het behoud van een goede gezondheid. Maar uiteraard ook om die extra specifieke kennis bij de begeleidend therapeut over risicomanagement en prikkelparameters. De menopauze heeft een grote impact op niet alleen het leven van veel vrouwen zelf, maar ook op de maatschappij. Goede begeleiding op zowel fysiek, als mentaal, als sociaal-maatschappelijk gebied is van grote waarde.

Na de cursus:

  • Weet de kinesitherapeut exact welke invloed de verandering van de hormoonhuishouding van de vrouw in deze periode van haar leven heeft op de fysiologie in het algemeen. En op musculoskeletaal, cardiovasculair, metabool, gynaecologisch/ seksuologisch, psychologisch en sociaal gebied in het bijzonder.
  • Kan de kinesitherapeut deze kennis toepassen in fysieke trainingen aan deze (grote!) groep vrouwen. Weet hij/zij welke aspecten uit de trainingsleer van groot belang zijn en heeft hij/zij genoeg inspiratie om trainingen vorm te geven.
  • Kan de kinesitherapeut deze kennis toepassen bij correcte informatieverstrekking/coaching van deze groep vrouwen tijdens de fysieke trainingen.

 

Max. 40p – first come, first served!
Bicap heeft het recht de cursus te annuleren bij minder dan 15 inschrijvingen.

  • WVVK