Vaccinatiegraad in Vlaanderen

Op 23 april vond er een persbriefing plaats waarin Dirk Dewolf van het Agentschap Zorg en Gezondheid de stand van zaken over de vaccinatiegraad van de zorgverleners in Vlaanderen heeft besproken. Het harde werk van de liaisons zorgde ervoor dat 88% van de eerstelijnskinestherapeuten gevaccineerd werd! Dat is een goed resultaat dat in lijn ligt met de andere sectoren. Toch blijven alle beschermingsmaatregelen belangrijker dan ooit! 


Bijna 90% van Vlaamse kinesitherapeuten in de eerstelijn gevaccineerd


Met 13 564 zijn jullie, kinesitherapeuten die een prik kregen in de bovenarm. Dat is zoals de figuur hieronder aantoont gelijklopend met de andere zorgprofessionals. In de persbriefing van vorige week gaf het Agentschap Zorg en Gezondheid een stand van zaken mee. Cijfers over het aantal gevaccineerden en uitnodigingen per leeftijdsgroep en de planning op langere termijn werden besproken. Je kan deze presentatie hier bekijken.

AXXON bedankt haar liaisons! 

Dit resultaat was ongetwijfeld nooit bereikt geweest zonder de inzet van de liaisons van alle Eerstelijnszones. Als aanspreekpunt verzamelden zij alle (aan)vragen en zorgden er mee voor dat er zo weinig mogelijk kinesitherapeuten over het hoofd werden gezien. Vanuit AXXON willen we hen nogmaals enorm bedanken om deze taak er in een reeds drukke periode bij te nemen en zo glansrijk te vervullen. De inspanningen van ons netwerk worden geapprecieerd. Bedankt! 

Alle maatregelen blijven van kracht

Gevaccineerd zijn beschermt jou en de mensen in jouw omgeving. Toch blijven de veiligheidsprocedures het allerbelangrijkste in de strijd tegen het virus. Blijf alle maatregelen dus goed opvolgen tijdens uw behandelingen en contact met de patiënten. 

  • Draag altijd een mondmasker en laat uw patiënt hetzelfde doen. Bedek zowel neus àls mond!
  • Verlucht en ontsmet uw praktijkruimte tussen elke patiënt. Gebruik eventueel een CO²-meter.
  • Werk met doelgroepen in tijdsblokken en laat patiënten elkaar niet kruisen in de praktijk.

Bezoek de COVID-19-pagina op onze website om alle informatie gerelateerd aan de coronacrisis terug te vinden. 

 

 

  • WVVK